Oproep tot solidariteit Oud en Nieuw 2021

De onwerkelijke en totaal uit de hand gelopen oud & nieuw-viering van 2021 ligt gelukkig al weer ver achter ons. En we hebben ook weer mogen genieten van een mooie jaarwisseling afgelopen jaar, met een prachtig feest, zonder ongeregeldheden en vernielingen: daar zijn wij erg blij mee!

Plaatselijk belang heeft veel gesprekken gehad met betrokkenen maar ook met gemeente en politie. Bij deze gesprekken waren ook de betrokken jongeren aanwezig.

Ondanks de goede gesprekken en afspraken krijgt het hele verhaal toch een nare bijsmaak..

Drie inwoners van onze dorpen draaien uiteindelijk op voor de hele groep en dat is moeilijk uit te leggen. De straf die ze hebben gekregen is 100 uur taakstraf en een boete van € 2750.00.

Deze boete is bedoeld voor het feit dat een agent gehoorbeschadiging heeft opgelopen door het gooien van vuurwerk. Hier is niet echt iemand voor aan te wijzen, maar deze drie draaien daar wel voor op. Gooien van vuurwerk is helaas van alle tijden en staat los van de persoonlijke aansprakelijkheid van deze drie dorpsgenoten.

Plaatselijk Belang heeft deze oproep ontvangen en wil (bij de rellen betrokken) inwoners vragen tot solidariteit en deze boete als gedeelde verantwoordelijkheid te zien. Ondertussen staat de teller al € 1373,00, maar dit is nog niet genoeg. De link om te doneren: https://gofund.me/ca2f55a1

Mocht er meer binnen komen dan de beoogde € 2750.00 dan zal het overige deel ten goede komen aan de oud & nieuw vereniging, die elk jaar een fantastisch feest organiseert.

Namens onze dorpsgenoten heel hartelijk dank voor uw bijdrage.

Plaatselijk Belang