Aanvragen €500,- voor activiteit om vrijwilligers in het zonnetje te zetten

Dinsdag 16 april 9:00 uur gaat de Fryslân Ferbynt regeling open en kunnen verenigingen en stichtingen 500 euro aanvragen voor een activiteit om haar eigen vrijwilligers in het zonnetje te zetten en om nieuwe vrijwilligers ter werven. In Fryslân zijn vrijwilligers het cement van de samenleving. Ze zijn belangrijk voor cultuur, sport en andere activiteiten. Zonder de Friese vrijwilligers is er geen Mienskip.

500 euro aanvragen

Vanaf 16 april 9.00 uur kunnen aanvragers via de website van de Provincie Fryslân het aanvraagformulier, zowel digitaal als schriftelijk invullen en inleveren. Schriftelijk aanvragen is wel mogelijk, maar wordt afgeraden omdat de kans bestaat dat het beschikbare geld op is, voordat de aanvraag binnen is op het provinciehuis.

Vrijwilligers binden

Het doel van de Fryslân Ferbynt dei is dat op deze dag in Fryslân het ontmoeten, het doen van vrijwilligerswerk en het aantrekken en behouden van vrijwilligers centraal staat bij stichtingen en verenigingen.

EHerkenning2+

Wat belangrijk is voor het doen van een digitale aanvraag is een eHerkenning2+ account aanvragen/hebben. Besturen van verenigingen en stichtingen moeten dit zo snel mogelijk aanvragen als ze dit nog niet hebben, omdat een account nodig is voor het doen van een digitale aanvraag. Het aanvragen van eHerkenning2+ kan enkele dagen duren en we verwachten dat de regeling snel overvraagd zal zijn.