Pilot Mobiele Mileustraat

De Gemeente staat op woensdag 24 april, dinsdag 21 mei en woensdag 12 juni van 10:00-14:00uur bij ons op het parkeerterrein, bij het voetbalveld aan De Kampen, met hun mobiele mileustraat.

Voor eerst is dit een pilot om te kijken of het werkt. Ze huren nu namelijk nog een container, maar als het loont, dan wil de gemeente zelf een container aanschaffen. Idee erachter is dat mensen zo meer hun afval gaan scheiden en ook ontdekken hoe het er op de mileustraat aan toe gaat. Voor oudere mensen dit gemakkelijker maken, maar ook dat de mensen meer op de hoogte worden gesteld van wat allemaal mogelijk is en dat dat niet eens wat hoeft te kosten. Men denkt nu namelijk nog vaak dat ze €15,- moeten betalen om hun spullen naar de stort te brengen. Vaak wordt er nog te veel makkelijk in de containers thuis gegooid, waardoor afval niet gescheiden ingeleverd wordt.

Bij de stort wordt alles gesorteerd. Dit resulteert in 70% betere scheiding. Dus kom op, breng je klein chemisch afval naar de mobiele mileustraat of lever het in bij de stort!

Zie ook:

www.defryskemarren.nl en zoek op afvalcampagne

www.scheidadvies.nl